Mondrian House

The old post-war house consisted of many small spaces and the clients wanted to have one big open and very light spacious space, where they could spend most of their family time.

11-Den-Bosch-Philips-de-schonestraat-Julius-Taminiau-architect-plan

In order to make the space to feel as one space we wanted to minimise differentiation in ceiling-heights, floor-heights, keep walls straight, introducing floor-heating etc. This was especially structural difficult to accomplish but thanks to the good team-work we only needed one single column, which we made round to not break up the space.

11-Den-Bosch-Philips-de-schonestraat-Julius-Taminiau-architect-9

The two big skylights bring lots of light in the space and the “border-less” windows make it feel like inside is also outside.

11-Den-Bosch-Philips-de-schonestraat-Julius-Taminiau-architect-bw4

11-Den-Bosch-Philips-de-schonestraat-Julius-Taminiau-architect