Taj Mokum – Amsterdam

For cost purposes, no fundamental changes were made to the original structure. The electric meter cupboard placed in the reception room had to be coped with and there was no hallway.

The apartment consisted of one large space and a tiny separate room. The design centres around two space defining build-in closets:

-The wall-closet contracts the front door, television and electric meter cupboard from the view. This element further connects the reception and bed room with each other.

-The walk-in-closet subtly defines reception and bedroom from each other without separating from another.

The apartment is experienced as one open space, but can be separated into different rooms by closing closets. That way, a solution is found to optimally use the apartment’s limited m2 throughout day and night.

003_Julius_Taminiau_Architect_Taj_Mokum_Kitchen